Ainekset:

Revittyjä Romaine salaatin lehtiä

Broilerin fileitä tai suikaleita/katkarapuja (maistuu myös ilman näitä)

Paahtoleipää

 

Kastike:

1 valkosipulin kynsi

2 anjovisfileetä

1 keltuainen

1 rkl Dijon sinappia

1 rkl viinietikkaa

1dl oliiviöljyä

3/4 dl parmesan juustoa

(1/2tl suolaa)

Valkopippuria

 

Näin toimit:

Kastike:
Purista valkosipuli, hienonna anjovikset joukkoon ja lisää keltuainen, sinappi ja viinietikka. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää öljy vähitellen. Sekoita joukkoon
parmesanraaste ja mausta (suolalla ja) pippurilla.

Pese salaatit ja revi ne palasiksi isoon, laakeaan tarjoilukulhoon. Ruskista broilerit. Tee leipäkuutioita esim paahtoleivästä; paloittele ja paista pannulla oliiviöljyssä. (Tai käytä valmiita krutonkeja.) Kokoa salaatti loppuun juuri ennen syömistä, ettei salaatti vetisty turhaan. Kaada kastiketta maun mukaan salaatinlehtien sekaan. Mielestäni molempia saa olla runsaasti! Sekoita kastike hyvin salaatin sekaan ja lisää lopuksi krutongit ja broilerinpalat. 

Parmasanraasteen sijasta voi siivuttaa parmesanjuustosta siivuja salaatin sekaan.

Perinteisen ohjeen mukaan kastike valmistetaan sauvasekoittimella sekoittaen kaikki aineet sekaisin keskenään.