Tarvitset: 

voi 250 g

vehnäjauhoja (osan voi korvata terveellisemmin vaikka grahamjauhoilla) 4 dl

leivinjauhetta 4 tl

maitorahkaa 1 prk (250g)

Täyte:

0,75 dl puuroriisiä

3 dl vettä

puolikas lihaliemikuutio

200 g paistijauhelihaa

sipuli

muna

mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta

Näin toimit:

Sekoita pehmeän voin joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon maitorahka. Sekoita hyvin ja laita sitten kelmun alle ja jääkaappiin. Kun taikina on jääkaapissa, tee sinä aikana täyte. 

Keitä riisi kypsäksi. Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta. Lisää riisi jauhelihan joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Sekaan voi tarvittaessa lisätä kananmunan.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli pohja leivinpaperin päällä (hintsusti sekaan jauhoja, auttaa asiaa!). Nosta pohja leivinpaperin kanssa uunipellille. Levitä päälle täyte. Kauli kansi leivinpaperin päällä ja nosta myös se leivinpaperin avulla pohjan päälle. Irroita leivinpaperi kannen päältä lopulta. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla. Paista uunissa 225 astetta noin 20 minuuttia. 

Tarjoile vaikka salaatin kanssa. Nami. 

Valmistusaika: 

Jos olet muistanut ottaa voin ajoissa sulamaan, ei taikinassa kauaa nokka tuhise. Puuroriisissä kestää kauiten. Mutta jos olet itseäsi nokkelampi ja aikataulutus toimii, on tämä Tillikan lihapiirakka puolessa tunnissa uunissa!