Kesto:
Padan tekemiseen menee aikaa noin 20 minuuttia ja siinä sivussa valmistuu riisi tai couscous.
Tarvitset:
n. 400 g jauhelihaa
sipuli
valkosipulia pari kynttä
2 porkkanaa
palsternakka
n. 1cmx2cm pala inkivääriä
seuraavia mausteita noin 1-1,5 tl:
juustokuminaa, suolaa, kanelia, mustapippuria, chiliä
tölkki tomaattimurskaa
tölkki kikherneitä
n. 1-1,5 dl rusinoita
n. 2 dl vettä
tuoretta korianteria n. 0.5-1 dl
Näin toimit:
Kuori ja pilkot kasvikset, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha kasarissa ja lisää sekaan kasvikset ja sipulit. Kuullota seosta sen verran, että kasvikset ovat hieman pehmenneet. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki. Lisää ruokaan tomaattimurska, kikherneet, rusinat ja vesi. Anna hautua kannen alla niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä (noin 10 min). Lisää valmiin padan sekaan korianteri.
Pata syödään esimerkiksi riisin tai couscousin kanssa. Lisänä voi tarjota esimerkiksi turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.